torsdag 4. mars 2010

Just Enough Ruffles

Fant et skjerf på Ravlry jeg bare måtte prøve. Enkelt og greit å strikke, men litt langdrygt på slutten - da ble det veldig mange masker. Skjerfet er mykt og deilig og veldig varmt. Dekorativt forsåvidt med flerfarget garn, men tror nesten dette er finere i ensfarget. Tror jeg skal laget et til etterhvert i Malabrigo.

Skjerfet er strikket i et garn jeg fant hos Mauds og bare måtte ha fordi det var så mykt og deilig. Og så var det fine farger.
Strikket på pinner nr. 5,5 og det gikk med 3 nøster. Oppskrift finnes her (ravelry-link).

tirsdag 2. mars 2010

Pannebånd-bestilling

En bursdagsgave endte opp i en bestilling på 12 calorimetry'er. Og nå er de ferdige. Eller det vil si - jeg har laget 15 så det skal være litt valg. Lillesnuppa mi tar sikkert de som blir til overs.

Her er en god stabel i litt forskellige størrelser. De er strikket på pinner 3,5 til 4,5. La opp 120 eller 128 masker etter tykkelsen på garnet. Og med det tykkeste garnet tok jeg en vending mindre i hver side.
(og så måtte Nemo være med på bildet da)
De er strikket i Viking frøya, Viking sportsragg, Eddagarn (dobbelt), Ida strømpegarn, Droops Merino Extra fine, Gjestal babyull (dobbelt garn) og Silja. i
Alt kan vaskes på ullvask 40 grader. Praktisk!

Oppskrift på norsk finnes her og originaloppskriften her.

Nye meiser

Det har kommet noen meiser i posten i vinterferien. Tror jeg har 31 hesper nå så det begynner å bli et lite lager. Må vel snart strikke noe av de. Hvis jeg tør.

Fra venstre: Feldmaus, Fliederbusch, Frühling, Sonne, WD Himbeere, WD Roter Himbeermund, WD Spice Market og WD Jeton.
De to siste er jeg litt usikker på om jeg egentlig liker og Frühling er kanskje litt "overfrisk" nesten selvlysende.